Antoine Kop

Met ingang van januari 2019 staat voor het Koninklijk
’s-Hertogenbosch Mannenkoor
(KHMK) een nieuwe dirigent. Het is Antoine Kop, muziekpedagoog, zanger en dirigent.
Hij is de opvolger van Math Dirks, die vijf jaar het mannenkoor heeft geleid maar die elders in het land een nieuwe functie heeft aanvaard. Antoin Kop heeft jarenlang ervaring als uitvoerend zanger, pedagoog en dirigent en is met veel enthousiasme begonnen met zijn werkzaamheden bij het koor. Kop is de dertiende dirigent van het 115 jaar oude, illustere Bossche mannengezelschap.
Een koor met een muziekgeschiedenis die inmiddels al ruim honderd jaar oud is en het verdient om nog jarenlang is de Bossche gemeenschap geworteld te blijven. Onder leiding van dirigent Kop zal het oude repertoire gekoesterd worden maar zullen uitstapjes naar het modernere- en lichtere repertoire niet geschuwd worden.
Heel veel amateurkoren in ons land kampen met vergrijzing en leegloop. Ook het Bossche uit 26 mannen bestaande mannenkoor, ontkomt daar niet aan. Daarom vormt de melding van de komst van een nieuwe dirigent dan ook een fraaie gelegenheid om mannen, die over enige vrije tijd beschikken en die zingen als een ontspannen bezigheid beschouwen, uit te nodigen, een keer bij een repetitieavond van het koor binnen te lopen. Zangervaring en het kunnen lezen van het notenschrift is een pré, maar beslist niet noodzakelijk.

Ons adagium is: Echte mannen zingen in (‘n) koor!’

Kortom: Mannen uit ’s-Hertogenbosch en directe omgeving: Trek de muzikale schoenen aan en bezoek een keer samen met de buurman of vriend een repetitie van het vriendengezelschap die het Bossche mannenkoor al ruim 115 jaar ook is.

Repetitielokaal:                   Wijkgebouw ‘De Slinger.
Jan Schöfferlaan 3,
5212 RE  ’s-Hertogenbosch.
Repetitie:                              Woensdagavond: 20.00 uur – 22.00 uur.
Informatie:                           www.boschmannenkoor.nl

wachtwoord invullen wachtwoord invullen Antoine Kop