Math Dirks
wachtwoord invullen wachtwoord invullen Math Dirks

Wie is Wie?

Math Dirks studeerde solozang en opera aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij Hein Meens. Hij had verder les bij oa. John Bröcheler en Elisabeth Schwarzkopf.
Vanaf 1983 is hij een veelgevraagd oratoriumzanger. Zijn repertoire varieert van Barok tot hedendaags. In 1986 behaalde hij tijdens het Internationaal Vocalisten Concours de 2e prijs alsmede de Prijs van de Vrienden van het Lied. Vanaf 1986 soleerde hij bij De Nederlandse Opera Stichting, Opera Forum en Opera Zuid. Hij maakte radio en tv-opname's en werkte mee aan divere cd-opnames.
Hij werkte met dirigenten als Ed Spanjaard, Edo de Waart, Kenneth Montgomery., Jean Fournet, Henry Lewis, Jan Eelkema, Gerard Akkerhuis, Jos Vermunt, Jan Pasveer, Barend Schuurman, etc.
Hij werkte samen met pianisten als: Thom Bollen, Marien van Nieukerken en Rudolf Jansen.
Sinds 1993 treedt hij op met dirigent/pianist Wim van Hurk in programma’s variërend van klassiek tot Brel.
Als koordirigent behaalde hij op diverse concoursen hoge onderscheidingen met zijn ensembles.
Als Koordirigent en later tevens als Productieleider was hij geruime tijd werkzaam bij Opera Zuid.
Met ingang van december 2005 is Math  als 2e bas verbonden aan het Groot Omroepkoor.
Daarnaast is hij per september 2006 benoemd tot Hoofdvakdocent Solozang aan het Tilburgs Conservatorium.
Voor verdere informatie zie ook de web site http://www.mathdirks.nl